Sute de angajați ai Twitter au decis să părăsească compania de socializare aflată în dificultate, în urma unui termen limită dat recent de noul proprietar, Elon Musk, care le-a cerut angajaților să se aștepte la ore lungi de muncă la intensitate mare sau să plece, scrie Reuters.
Plecările evidențiază reticența unora dintre cei aproximativ 3.000 de angajați ai Twitter de a rămâne într-o companie în care Musk a concediat deja jumătate din forța de muncă, inclusiv conducerea de vârf, și schimbă fără milă cultura pentru a pune accentul pe program îndelungat și pe un ritm intens.
Musk a intrat pe Twitter joi târziu și a declarat că nu este îngrijorat de demisii, deoarece „cei mai buni oameni rămân”.
Proprietarul miliardar a mai adăugat: „Tocmai am atins un alt maxim istoric în ceea ce privește utilizarea Twitter…”, fără a detalia.
Elon Musk s-a întâlnit recent cu unii dintre angajații de top pentru a încerca să-i convingă să rămână, au declarat un angajat actual și un angajat care a plecat recent și care este în contact cu colegii de la Twitter.
De asemenea, compania i-a anunțat pe angajați că își va închide birourile și va tăia accesul până luni, potrivit a două surse. Ofițerii de securitate au început să dea afară unii angajați dintr-un birou joi seară, a declarat o sursă.
Peste 110 angajați ai Twitter de pe cel puțin patru continente își anunțaseră decizia de a pleca în mesaje publice pe Twitter analizate de Reuters. Aproximativ 15 angajați, mulți dintre ei din domeniul vânzărilor de publicitate, și-au postat intenția de a rămâne în cadrul companiei.
În instrumentul de chat intern al Twitter, peste 500 de angajați au scris recent mesaje de adio, a declarat o sursă familiarizată cu aceste note. Numărul exact al angajaților care intenționează să părăsească compania nu a putut fi stabilit imediat. Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii.
Printre plecări se numără mulți ingineri responsabili de remedierea erorilor și de prevenirea întreruperilor, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la stabilitatea platformei pe fondul pierderii de angajați.
Recent, versiunea aplicației Twitter folosită de angajați a început să încetinească, potrivit unei surse familiare cu acest subiect, care a estimat că versiunea publică a Twitter risca să se întrerupă. „Dacă o să cadă, nu mai este nimeni care să repare lucrurile în multe domenii”, a declarat persoana, care a refuzat să fie numită de teama unor represalii.
Rapoartele privind întreruperile Twitter au crescut brusc de la mai puțin de 50 la aproximativ 350 de rapoarte joi seara, potrivit site-ului Downdetector.
Într-o discuție privată pe Signal cu aproximativ 50 de angajați ai Twitter, aproape 40 au spus că au decis să plece, potrivit fostului angajat.
Iar într-un grup privat Slack pentru actualii și foștii angajați, aproximativ 360 de persoane s-au alăturat unui nou canal intitulat „voluntary-layoff”.
La începutul zilei de miercuri, Musk le-a trimis un e-mail angajaților Twitter, spunând „în continuare, pentru a construi un Twitter 2.0 revoluționar și pentru a reuși într-o lume din ce în ce mai competitivă, va trebui să fim extrem de duri”.
E-mailul le cerea angajaților să facă clic pe „da” dacă vor să rămână în echipă. Cei care nu au răspuns, vor fi considerați că au demisionat și vor primi o indemnizație de concediere, se arată în e-mail.
Pe măsură ce termenul limită se apropia, angajații s-au chinuit să afle ce să facă.
O întreagă echipă din cadrul Twitter a decis să părăsească compania, a declarat pentru Reuters un angajat care pleacă.
Printre plecările notabile se numără Tess Rinearson, care a fost însărcinată cu crearea unei echipe de criptomonede la Twitter.
Ironici în legătură cu apelul lui Musk ca angajații să fie „hardcore”, mai mulți ingineri care pleacă s-au descris joi în CV-uri ca fiind „ingineri softcore” sau „foști ingineri hardcore”.
În timp ce demisiile se adună, Musk a făcut o glumă pe Twitter. „Cum faci o mică avere în social media?”, a scris el. „Începeți cu una mare”.